HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 1 blijft steken op gelijkspel

IMG_3154

​In een aantrekkelijke wedstrijd is het Hilvaria helaas niet gelukt om de volle buit te pakken. Het werd 1-1 tegen Wilhelmina '08 uit Weert.

​In het eerste kwartier was HIlvaria nog wat zoekende en had Wilhelmina het betere van het spel. Toch bleef de verdediging van Hilvaria redelijk eenvoudig overeind, want tot grote kansen wisten de bezoekers uit Weert niet te komen. Vervolgens ging het tempo bij Hilvaria omhoog, werden de duels op het middenveld gewonnen en wist men elkaar beter te vinden, maar ook Hilvaria lukte het niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Verder dan een aantal gevaarlijke schoten van onder andere Greg van Gestel wist men echter niet te komen. 

Na rust bleef het tempo in de wedstrijd hoog en dit maakte het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om te kijken. Helaas voor Hilvaria was de eerste echte kans voor Wilhelmina na een kwartier spelen in de tweede helft ook meteen raak. Er werd door de bekenaren niet kordaat genoeg opgetreden toen de bal na een voorzet bleef hangen in het zestienmetergebied waardoor de bal uiteindelijk vanaf rand zestien kon worden ingeschoten en boven de doelman in het dak van het doel verdween. Toch pakte Hilvaria hierna de draad weer op en bleef het de bovenliggende partij. In de 70e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Daan van de Wiel. Na een goede combinatie met Joerie van RijswijkDaan wist goed door te zetten en ondanks de aanwezigheid van voldoende verdedigers van Wilhelmina de bal uiteindelijk toch onder de doelman van Wilhelmina door in het doel te schuiven. De 1-1 tussenstand was op dat moment zeker niet onverdiend. Hilvaria ging meteen na de gelijkmaker op zoek naar de voorsprong en kreeg hier ook een uitgelezen mogelijkheid voor. Joerie van Rijswijk wist Coen van Oirschot op maat te bedienen, maar de strakke voorzet vanaf links ging via de binnenkant van de knie helaas voor Hilvaria niet richting het doel. Ook Dorus van Trier kreeg nog een behoorlijke mogelijkheid toen hij de bal voor het inschieten kreeg na goed voorbereidend werk van Coen van Oirschot. Dorus raakte de bal echter niet vol waardoor de doelman de bal wist te pakken. Even leek de aloude voetbalwet, als je zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant, van kracht te zijn toen een speler van Wilhelmina vrij voor de doelman van HIlvaria kwam. Gelukkig voor Hilvaria verdween de bal voorlangs. In de laatste minuut alsnog de mogelijkheid voor Hilvaria om de volle buit te pakken, maar Daan van de Wiel kon de bal net niet goed genoeg klaarleggen voor Frank Kolen om in te schiten, waardoor zijn schot het doel ruim miste. Hierdoor bleef het bij 1-1. Een uitslag waar vooraf gezien prima mee te leven viel, maar men hield bij Hilvaria na de wedstrijd toch meer het gevoel over dat er meer in had gezeten.

Volgende week op bezoek in Geldrop bij mede-promovendus Braakhuizen dat nog ongeslagen is. Tegen Fc Eindhoven en RKVVO werd het gelijk en afgelopen zondag wist men met 1-0 te winnen tegen Beerse Boys. De bekenaren zijn dus gewaarschuwd en zullen hun beste spel moeten tonen om de drie punten mee naar Hilvarenbeek te nemen. Het kan daarbij alle steun van de supporters gebruiken!

Foto's Agnes Aarden

Bekijk hier ook de foto's van NIck van Hees: http://nicksfotografie.nl/2018/10/07/hilvaria-1-wilhelmina-08-1/

Marvilde MO13-1 - Hilvaria MO13-1
Hilvaria JO19-1 zit in de hoek waar de klappen val...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites