HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Het zit Hilvaria JO19-1 op geen enkele manier mee

Wedstrijdverslag

Ook deze week was Hilvaria alles behalve compleet. Gelukkig was Max terug van zijn blessure, maar nu zaten keeper Floris, Pieter en Gijs (nog) in de lappenmand.

​Daarnaast was Teun v. P. ook half ziek en sloot Axel pas gedurende de eerste helft aan en je snapt dat het voor coach Harm weer een hele opgave was om een opstelling te maken. Gelukkig was Miel, normaal de sluitpost van Hilvaria JO17-2, dit keer de reddende engel zodat er in ieder geval met 11 spelers gestart kon worden, zonder wissels op de bank. Nu de uitwedstrijd tegen Jong Brabant (JB) uit Berkel-Enschot. De eerste 10 minuten tastten de teams elkaar af, maar plotseling was daar een vlijmscherpe counter van JB die tot een grote kans leidde maar door een geweldige redding van Miel geen doelpunt voor JB opleverde. Een paar minuten later verovert Max, met een sliding, op het middenveld de bal, waarna meteen een goede voortzetting volgt. Jammer genoeg kopt Gilles net over. Na kwartier leidt knullig balverlies op het middenveld de 1 – 0 in. Bijna alle Hilvarianen staan voor de bal en een voorzet van JB kan bij de 2e paal door een volledige vrijstaande speler van hen eenvoudig binnen gekopt worden. Halverwege de 1e helft wordt door Hilvaria een duel op het middenveld verloren. Een prima steekpass wordt door de spits van JB op waarde geschat en hij schiet de 2 – 0 binnen. Hilvaria laat bij vlagen redelijk tot goed voetbal zien, maar het duurt tot de 25e minuut tot dat dit iets oplevert. De keeper van JB verwerkt een bal tot corner en uit deze corner werkt Max de 2 – 1 binnen. Ongeveer 10 minuten later verovert Rens de bal halverwege de helft van JB en zet hij Almer vrij voor de keeper. Deze verkleint zijn goal en heeft de bal. Weg grote kans. Het slotakkoord van de eerste helft is voor JB. Halverwege eigen helft veroveren zij de bal, schakelen razend snel om en voordat Hilvaria het goed en wel weet, ligt de 3 – 1 achter Miel. 

Na rust heeft Hilvaria als eerste een prima aanval. Gilles wordt de diepte ingestuurd en zijn schoot belandt buiten bereik van de keeper op de lat. Hierna is de wedstrijd redelijk in evenwicht en hebben beide ploegen weinig tot geen kansen. Wel moet Teun v. P. vervangen worden, want die heeft inmiddels moeite om zijn maaginhoud binnen te houden. Linksvoor Gilles verhuist naar de linksback positie en Axel (eigenlijk centrale verdediger) gaat noodgedwongen in de spits spelen. Tot overmaat van ramp belandt Max 20 minuten voor tijd kermend van de pijn buiten de lijnen. Het spel gaat natuurlijk verder. Een aantal Hilvarianen maakt zich duidelijk meer zorgen om Max dan om de wedstrijd. JB voetbalt terecht gewoon door en profiteert optimaal van de geboden ruimte en schiet de 4 – 1 binnen. Max probeert het hierna nog even maar heeft veel te veel last van het ijsbeentje dat hij kreeg. Besloten wordt om de wedstrijd met 10 man uit te spelen. Tien minuten voor tijd raakt een verdediger van Hilvaria de bal verkeerd en legt deze daardoor panklaar voor een speler van JB, die met deze kans wel raad weet: 5 – 1. Direct vanaf de aftrap zet Rens de eindstand van 5 -2 op het scorebord. 

Komend week mag Hilvaria op bezoek bij ODC. Grote vraag is echter of coach Harm, de wekelijkse puzzel weer opgelost krijgt en voldoende spelers heeft om in ieder geval een elftal binnen de lijnen te krijgen. Overigens moet nog wel gezegd worden dat Miel een foutloze wedstrijd heeft gekeept en dat hem bij alle tegen doelpunten niets te verwijten viel. Hartstikke bedankt Miel.

Hilvaria 1 walst in tweede helft over Bladella hee...
Jonger Oranje Talentendag met landskampioen bij VV...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites