HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Henk Verburg

Henk Verburg

​Afgelopen maandag 20 juni is Hilvariaman Henk Verburg overleden.

Na een kortstondig ziekbed is Henk op 71-jarige leeftijd thuis overleden. Zijn 'wedstrijd' en strijd tegen kanker heeft hij helaas verloren.

Iedereen die bij Hilvaria de jeugd doorlopen heeft of later in de selectie speelde kende Henk. Als jeugdcomissielid en begeleider van Hilvaria 1 is hij vele jaren verbonden geweest aan onze vereniging. De laatste paar jaar was Henk minder vaak bij Hilvaria om vol overgaaf bij zijn zieke vrouw te zijn. Zijn vrouw Marianne overleed op 28 oktober 2015.

Als Tilburgse jongeman kwam hij eigenlijk bij toeval in 1966 via NOAD bij Hilvaria terecht. Bekenaar Piet Dankers speelde bij NOAD en wilde terug naar het vertrouwde nest. Henk Verburg kwam met hem mee naar Hilvaria en kwam als verdediger al snel in Hilvaria 1 te staan. Als speler stond hij als hard werkend bekend, tevens was hij een speler met grote discipline. Iets wat hem later nog goed van pas is gekomen.

Een dubbele beenbreuk bracht uiteindelijk abrupt een einde aan zijn eigen carrière als speler. Het groen-witte virus had echter hem te pakken en vele functies zou hij uiteindelijk vervullen binnen onze vereniging. Liefst 49 seizoen is Henk Verburg als lid aan Hilvaria verbonden. Als leider /trainer van jeugdteams, lid van jeugdcommissie en ruim 25 jaar als elftalbegeleider bij Hilvaria 1 heeft elke Hilvariaan wel ooit met Henk te maken gekregen.

Tijdens het 75 jarig bestaan van Hilvaria in 2007 werd hij tijdens de reünie-avond ten overstaan van (oud) leden gehuldigd door de vereniging en ontving hij uit handen van burgemeester Huisman een koninklijke onderscheiding.

Ook oud-trainer Corné Hutten, die tijdens twee periodes bij Hilvaria met Henk aan zijn zij tweemaal kampioen werd met Hilvaria 1, is ontdaan door dit verlies: 'Ik heb Henk in mijn 2 periodes als trainer bij Hilvaria leren kennen als een groot clubman en steun en toeverlaat. Een clubicoon met groen/wit bloed is ons ontvallen Henk was de stille kracht achter mijn succesvolle periode als trainer bij Hilvaria. Hij was degene die alles achter de schermen regelde, zodat ik de volledige focus op de selectie kon richten. Alle randzaken regelde hij vol overgave. Ook tijdens de 2 kampioenschappen welke we samen mochten vieren genoot Henk op zijn eigen gesloten manier, maar wat was hij trots op de spelersgroep en Hilvaria in het algemeen.'

Zaterdag 25 juni zal er een laatste eerbetoon worden gebracht aan Henk. 10:30u in de parochiekerk Gerardus Majelle aan de Wassenaerlaan te Tilburg. Om 12:45u zal de afscheidsdienst plaatsvinden in de aula van het crematorium aan de Beekseweg te Diessen. Na afloop hiervan is er een samenzijn in de kantine van Sportvereniging Hilvaria. Dit samenzijn zal rond 13:30 starten. (Oud) leden zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Henk, bedankt dat je in ons midden was. Wij wensen de familie alle sterkte toe.

Oud krantenartikel over Henk Verburg mocht hij nog introductie behoeven:

http://www.verhalenuitdekempen.nl/?p=5&t=203

Kunstgrasveld opgeleverd!
Hilvaria ME1 sluit superseizoen af met kamp!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites