HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hectisch kwartier na rust kost ’t Zevende bijna de kop

Wedstrijdverslag

Na een succesvol bekeravontuur, besloten met een eerste plaats en dus een volgende ronde, begon het op zondag 23 september dan echt: de kampioensrace van Hilvaria 7. In de herfstsferen op bezoek bij Bladella.

De start van HIlvaria was veelbelovend. Hilvaria startte fel en bij Bladella waren ze nog niet wakker. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het eerste doelpunt van de wedstrijd van een groen-witte voet kwam. Op de rand van de 16 meter was het Ron die de openingstreffer aantekende, door de bal gedecideerd in de hoek te krullen. Niet veel later vond Ruud, als opgekomen centrale verdediger, dat hij er goed voor stond. Gelijk kreeg hij, wat zijn uithaal belandde in de kruising en betekende een snelle 0-2 voorsprong.

Hilvaria maakte hierbij mede gebruik van de gebreke van de Bladella keeper. Ondanks de respectabele leeftijd van 72(!) jaar stond hij nog altijd op doel, enig respect is op zijn plaats. Slim genoeg was Nilles dan ook om een bal buiten het bereik van de keeper in de verre hoek te krullen, echter dwarrelde deze tegen de paal. Jeroen was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken en zijn doelpuntenaccount te openen, de "lelijkste" goal van de wedstrijd. Vrijwel direct daarna stond ook Harm op het scorebord, door met een harde poeier de vierde Beekse treffer te maken.

Rust met 0-4; dan mag je het nooit meer weggeven. 4 keer scoren in een uitwedstrijd en niet winnen, het klonk menigeen toch enigszins bekend in de oren van de avond ervoor…

Na rust verslapte HIlvaria en binnen een knotsgek kwartier werd de wedstrijd op zijn kop gezet. In een kort tijdsbestek werd er twee keer gescoord, waarvan een tweede goal in de kluts. Hilvaria probeerde de boel op de rit te krijgen, kreeg weer wat goede kansen maar kon toch niet voorkomen dat de 3-4, wederom uit de kluts, viel.

Voor het meegereisde publiek werd het ongetwijfeld billenknijpen. Het was Maarten Maas die de bezoekers lucht gaf en met een goede goal, een variant op de boogbal, de 8ste (!) goal van de wedstrijd maakte. Erik leek met een stift voor het slotakkoord te zorgen, ware het niet dat Jaap in de dying seconds er een ouderwetse schoffel uitgooide in het 16 meter gebied. De penalty werd feilloos benut en meteen daarna klonk het laatste fluitsignaal: 4-6. Volgende week wacht Bergeijk thuis. 

Hilvaria MO13-1 - Gilze MO13-1
Na een laat gelijkspel in Tilburg wint MO17-1 hun ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites