HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Gemakkelijke overwinning Hilvaria 8 in Drunen

2014_voetbal_5_83B82C3915A00FCCC1257D07005E2756_3

Afgelopen zondag mocht het 8ste afreizen naar Drunen voor de verste uitwedstrijd van het seizoen. RKDVC is een laagvlieger in de competitie. Na het gelijkspel vorige week tegen nummer 2 OVC, was duidelijk dat er geen puntverlies geleden mocht worden tegen deze tegenstander. Thomas kampt nog steeds met een blessure en Joep was weer bereid om in het doel te gaan staan.

Het kunstgrasveld waarop gespeeld werd was erbarmelijk, een erg hard verouderd veld, waardoor de bal soms onverwachte kanten op stuiterde. Al vanaf minuut een was het duidelijk dat Hilvaria de bovenliggende partij zou zijn, ondanks dat het spel niet bijzonder goed was. Al na 6 minuten stond het 0-1 door een treffer van Stijn L, die op zijn typische manier dwars door de verdedigers voor de keeper kwam en afrondde. Even daarna leek Hilvaria deze voorsprong te verdubbelen nadat Tom J een diepe bal van Jelleny over de keeper heen krulde. Helaas werd deze afgekeurd omdat Stijn L hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan, al deed hij op geen manier mee aan deze aanval. Uit het niks schoot een middenvelder van RKDVC na een actie de bal met een schuiver langs Joep in de goal. Hilvaria leek hierdoor van slag, want duels werden verloren en er werd slordig met het balbezit om gegaan. Stijn L werd nog onderuitgehaald door een tik van achter in de 16 maar de scheids dacht nog niet aan een penalty. De verdediging van RKDCV ging hier wel vanuit want ze lieten de bal liggen. Stijn stond op en werkte de bal in het doel, maar om onbegrijpelijke redenen gaf de scheids een doeltrap, iets wat in deze situatie niet mogelijk was. De scheidsrechter die overigens veel dingen niet zag en nogal dubieuze beslissingen maakte. Ook geholpen door Thomas die als grens de verkeerde kant opvlagde nadat Jelleny via een speler van RKDVC uit schoot. Zo bleef Thomas zelfs als grensrechter niet foutloos deze wedstrijd. Ondanks dat Hilvaria niet goed speelde bleef het gevaar van RKDVC ook uit, al zeilde een voorzet van een speler uit Drunen nog bijna bij de tweede paal binnen, maar deze viel via de paal uit de goal. In de 36ste minuut eindelijk een goede aanval van Hilvaria, waarbij Edde uiteindelijk voor het doel kwam en het overzicht bewaarde waarna Tom J de bal simpel binnen kon schuiven. Zo stond Hilvaria verdiend op voorsprong tijdens de rust, maar was de marge beperkt.

In de tweede helft begon Hilvaria sterk, zoals vaak dit seizoen. Nu was het Stan die met een afstandsschot in de 47ste minuut zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte en de marge van Hilvaria naar 2 bracht. Lang zou dit niet zijn want 3 minuten later stond het al 2-3, een bal die zo werd teruggespeeld dat Joep hem best had mogen vast pakken werd door Joep eerder hoog dan ver getrapt. Vervolgens een soort scrimmage waarbij Joep de bal probeerde te vangen maar door een beuk losliet en een speler van RKDCV de bal zacht over de lijn werkte en Bart net te laat was om een doelpunt te voorkomen. Joep kon hierna niet door als keeper en de net ingevallen Wietse offerde zich op als keeper, wat natuurlijk pure klasse is om jezelf zo in te zetten voor het team. Hierna ging Hilvaria voetballen en kwam het vaak gevaarlijk voor het doel. Hilvaria wist nog 3 keer te scoren. In de 60ste minuut kon Stijn L de bal vrij inkoppen na een afgemeten voorzet van Jeroen. Koen krulde in de 71ste minuut een afgeslagen corner binnenkant paal binnen. Het slotakkoord was van Edde die in de 85ste minuut een lage voorzet van Koen achter het standbeen langs de keeper schoof. Het regende verder in deze periode kansen voor Hilvaria en mede door een erg sterk spelende Tom K en veel beweging op het middenveld en aanval werd er erg goed gevoetbald. Teveel kansen om in dit verslag te beschrijven werden helaas om zeep geholpen. Maar desondanks is 2-6 een prima overwinning, zeker omdat de grapjassen van OVC na de wedstrijd bleken verloren te hebben tegen GSBW. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Were Di, waarin weer drie punten op weg naar het kampioenschap binnen gehaald moeten worden.

Hilvaria MO11-1 - Baronie MO11-1
J015-1 een helft Drama een helft Fabuleus

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites