HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Frans Coppens

Frans Coppens

Afgelopen dinsdagochtend 1 maart 2011 is Frans Coppens na een kort ziekbed overleden op 68-jarige leeftijd. In 2009 werd Frans nog gehuldigd voor zijn 50 jarig lidmaatschap. Als oud-speler van Hilvaria 1, sponsor en supporter heeft Frans veel betekend voor Hilvaria. Kleinzoon Sven is actief in Hilvaria F7. 

Dinsdagochtend bereikte bij het merendeel van de leden van Hilvaria het bericht dat Frans Coppens is overleden. We wisten dat Frans erg ziek was en dat hij vocht tegen zijn ziekte.

Vele kennen Frans als ondernemer in Hilvarenbeek, spontaan en open. De oudere kennen Frans als voetballer van Hilvaria. Frans was meer dan 50 jaar lid van Hilvaria. Hij speelde vele jaren in het eerste. Frans was een begenadigt voetballer, een leider op het veld. Een voetballer met karakter en doorzettingsvermogen. Frans speelde in het bekende BIBOB team wat in die tijd veel succes heeft behaald. Hij was een achterhoede speler maar als hij opkwam met corners en spelhervattingen dan was er gevaar.

Na de voetbalcarriëre is Frans altijd zeer betrokken gebleven bij Hilvaria. Na het bijna faillissement van Hilvaria , was Frans een van de mensen die de Club van 100 opgezet heeft. Hij bekommerde zich achter de schermen altijd over het wel en wee van zijn voetbalclub. Hilvaria had voor zijn trainers een outfit nodig. We klopten bij Frans aan en Frans heeft via zijn bedrijf LACO het trainingsoutfit van Hilvaria gesponsord. Zo was Frans. Hij had een zwak voor Hilvaria, en als hij er wat in zag, dan stond hij klaar.

Met hetzelfde karakter en doorzettingsvermogen als bij het eerste van Hilvaria, heeft Frans ook zijn bedrijf opgezet. Hij heeft samen met zijn compagnon een prachtig bedrijf LACO.

Frans kwam de laatste jaren weer regelmatig bij het eerste van Hilvaria kijken. Ook was hij dikwijls aanwezig bij de trainingen en wedstrijden van zijn kleinzoon Sven. Enkele weken geleden speelde Sven met zijn team de kampioenswedstrijd, maar spijtig Frans was er niet bij. Hij kon het niet meer.

Wij als Hilvaria en ik als voorzitter zullen hem erg missen. Frans was voor mij als voorzitter meer dan een lid en voetballer van Hilvaria.

Ans, Twan, Anja en de kleinkinderen veel sterkte in deze zware tijd.

Huub van Dongen Voorzitter
Namens het bestuur en leden van Hilvaria

Condeleanceregister (Brabants Dagblad)

Ad Fonken
Driek van Pinxteren

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites