HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Eerste remise voor Hilvaria 1

20221110-075210NVH_0006

Afgelopen zondag trad het vaandelteam van Hilvaria aan in een thuiswedstrijd tegen VV Oosterhout. Op voorhand wist het dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden, want op de ranglijst deden de ploegen niet veel voor elkaar onder (nummer 4 en 6).

In de eerste minuten golfde het spel op en neer. Tot echte kansen kwamen beide ploegen niet. Het 1e wapenfeit kwam in minuut 19. Jisk gaf de bal op Michiel, die gaf de bal strak voor via rechts maar Fedde wist zijn voet er net niet tegen aan te zetten. 10 minuten later kwam Hilvaria weer over rechts. Deze keer was het door een bal van Tom, verlengd door Duncer, Joerie met de voorzet. Deze werd net gekraakt door de doelman van de mannen uit Oosterhout. In de 36e minuut was het de linksbuiten van de uitploeg die voor het eerste gevaar van hun zorgde. Hij schoot van afstand maar deze poging zeilde over. Echt grote kansen waren er dus niet voor beide ploegen in de eerste, regenachtige, helft.

In de 2e helft kwam Oosterhout beter uit de thee. In de 49e en 50e minuut waren er 2 voorzetten die dichtbij de goal van Martijn kwamen, maar deze werden beide nog net op tijd gepareerd. In de 55e minuut kreeg Hilvaria op een meter of 30 een vrije trap. Op het eerste gezicht niet heel gevaarlijk, maar Joerie waagde toch een poging om te schieten. Dit deed hij fortuinlijk, maar met pech belandde de bal met een harde knal hoog op de paal. 3 minuten later was het een speler van Oosterhout in de 16 van Hilvaria die twijfelachtig buitenspel stond maar de scheids toch liet doorspelen. Deze speler ging in het strafschopgebied neer en de scheidsrechter wees naar de stip. Ze wuifde de buitenspelval weg. De speler van de uitploeg schoot beheerst binnen en stond het 0-1. Pas in de 79e minuut werd er weer een kans genoteerd. Ingavellen spits Guido legde de bal terug op Duncer die Joerie wegstak en hem 1 op 1 liet gaan. Deze werd tegen gehouden door de keeper. 1 minuut later was het Mika die via links de bal bij de 2e paal gaf en Joerie binnen kopte. Vermoedelijk was dit geen buitenspel, maar de grensrechter stak de vlag in de lucht en deze keer gaf de scheids wel gehoor aan een buitenspelsignaal. Afgekeurd. De laatste 10 minuten was het een slotoffensief van Hilvaria wat uitpakte. Tom swingde de bal via rechts in, de keeper loste en Michiel was er als de kippen bij wat de 1-1 opleverde. Al met al een slordige wedstrijd, maar Hilvaria verdiend een punt kreeg. 

Aankomende zondag speelt Hilvaria 1 een uitwedstrijd in Vught tegen Real Lunet 1.

Foto's met dank aan Nick van Hees
https://nicksfotografie.nl/2022/11/06/hilvaria-1-oosterhout-1-1-1/

Totale off-day voor Hilvaria in Vught
Felheid doet JO19-1 de das om

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites