HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Eerste puntverlies voor Hilvaria

20221017-184839Hilvaria_1_2022-2023

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan op Empelse bodem tegen Emplina. Het was de nummer 3 tegen nummer 2 dus het beloofde en spannende wedstrijd te worden.

Op het begin gaf Emplina weinig druk waardoor Hilvaria op kon bouwen. Toch was het Emplina dat op voorsprong kwam. Door een afgeslagen corner viel de bal op randje 16. Die bal werd voorgegeven, gekopt op de lat en in de rebound binnen gewerkt. 1-0. Na de 1-0 was het Hilvaria met iets wat meer overwicht maar kon het in kansen niet uitdrukken. Ook was het veldspel van beide ploegen niet erg zuiver. In minuut 19 werd het erg ongelukkig 2-0. Een voorzet die door het hoofd van een Hilvariaan werd getoucheerd, veranderde van richting en vloog de bal binnen. Daarna was het Hilvaria met een eerste echt grote kans in de 28e minuut. Mika steekt Joerie diep op rechts waarbij de rechtsbuiten van Hilvaria de bal met een teen kon binnenschuiven in de verre hoek. 2-1. Hilvaria pakt het op en heeft meer balbezit maar komt wederom niet tot echt grote kansen.

Na rust komt Hilvaria niet lekker uit de startblokken. Door een Hilvariaan wordt de bal rond de middenlijn terug gespeeld, alleen die had niet gerekend op de vlugge spits van Emplina. De spits pikte de bal op en speelde Martijn voorbij. Hij gaf af op een meegelopen speler en die kon makkelijk binnenschuiven. 3-1. Na een uur spelen scoorde Hilvaria uit een goed lopende opbouw. Via achteruit een onderschepping van Jannes, ging de aanval over meerdere schijven. Floris gaf de bal op Fedde die Joerie weer in stelling bracht via rechts. Hij bleef koel en schoot de bal binnenkant paal binnen. 3-2. 3 minuten later was het Greg die dichtbij de gelijkmaker was. Hij stond in de 16 op rechts, kapte zijn man uit maar schoot over. Hilvaria voelde dat er hier minimaal een gelijkspel te halen was. Fedde had ook nog een afstandsschot maar die schoof de bal net naast. In de 75e minuut ging Hilvaria een slotoffensief inzetten. Verdediger Jannes ging meer naar voren als stormram en ging het 1 op 1 achterin spelen. In de 81e minuut was aanvoerder Tom dichtbij de 3-3 maar zijn vrije trap zeilde net naast. In de 86e minuut brak Hilvaria toch. Een invaller maakte de counter op mooie wijze af en stond het 4-2 op het scorebord. In de allerlaatste minuut was het nog een keer de invaller die bij de opengebroken verdediging van Hilvaria door wist te breken en de 5-2 maakte. 

Al met en een iets te geflatteerde nederlaag. Komende zondag mag Hilvaria het thuis opnemen tegen nummer 6 Oosterhout.

Hilvaria en Koen van der Heijden na 3 seizoenen ui...
Hilvaria MO 15-1 hebben de eerste 3 punten in de p...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites