HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Eerste nederlaag Hilvaria JO15-1

Eerste nederlaag Hilvaria JO15-1

​Het moest er natuurlijk een keer van komen. Na 13 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen en op een hoog niveau gevoetbald hebbende kwam nu de onvermijdelijke eerste nederlaag.

Max, Job en Daaf in de lappenmand was misschien net iets te veel van het goede maar daar mogen we het niet op afschuiven.Je moet presteren met diegene die in het veld staan en dat was deze middag bij BVV Den Bosch net niet goed genoeg. Natuurlijk verlies je liever tegen een directe concurrent dan nu tegen een laagvlieger die in de competitie nog geen wedstrijd gewonnen hadden. Als lijstaanvoerder krijg je elke week een tot aan het bot gemotiveerde tegenstander die maar al te graag de koploper een pootje wil lichten. Dan moet je net zo fel, hard, af en toe harder zijn als de tegenstander en dan komt altijd de beste ploeg bovendrijven. Nu gingen we helemaal mee in het spelletje van BVV, liepen we met hun mee in plaats van alle andere wedstrijden dat wij de lakens uitdeelden. We lieten het te vaak op fysieke duellen aankomen terwijl onze kracht juist het positiespel is om zodoende al voetballend bij het vijandelijke doel te komen. Dit gegeven met niet de juiste instelling zorgt dan voor een 2-1 nederlaag. Dit kan natuurlijk gebeuren, de spelers zijn jong en hebben nog een heel wisselende prestatiecurve. De ene week de sterren van de hemel en de andere week zwaar door de ondergrens. Nu was een puntendeling wel de juiste afspiegeling van deze wedstrijd maar dan zal je altijd zien dat je in dit soort wedstrijden de deksel op je neus krijgt. Veel schrijnender vond ik dat sommige spelers op elkaar gingen afgeven en hierdoor het niveau van de andere nog meer omlaag haalden. Ook dit hoort in het proces van jeugdvoetballer. 

Maar volgende week staat de volgende opponent alweer te wachten en ik weet zeker dat ze deze les ten harte zullen nemen en weer een puike partij op de mat toveren.

jacob

Aanwezigheid Fysiotherapeut Jori Beerens
Zwaarbevochten overwinning voor Hilvaria

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites