HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Een driedubbel wedstrijdverslag Hilvaria A3

Een driedubbel wedstrijdverslag Hilvaria A3

​Een driedubbel wedstrijdverslag van Hilvaria A3 tegen ZIGO A2, Were Di A2 en EDN'56/RKDSV A2

​Were Di A2 – Hilvaria A3:
De eerste van de 3 belangrijkste wedstrijden van het seizoen: Were Di uit. Het begin op sportpark Moerenburg was niet al te best: de dienstdoende arbiter kwam niet opdagen en dus was het nog haastig zoeken naar een scheidsrechter. Uiteindelijk kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Hilvaria begon echter niet goed en het stond al snel 1-0 voor de thuisploeg. Een vrije trap werd gegeven rond de middencirkel. De bal vloog met een Roberto Carlos-achtige curve in de kruising, daar waar doelman Joey wellicht dacht dat de bal over al dan niet naast ging. Leider Richard wilde wisselen, en zette Stijn van Eijk in de ploeg. Hij pakte de bal heel snel op voor een ingooi en zo belandde de bal bij Ivan. Hij zette de bal strak voor, en de bal werd over de lijn geduwd door Jeroen. Zo stond het 1-1. Were Di kreeg echter de ruimte en kon zo een hernieuwde voorsprong opbouwen. Hierna werd er vervolgens opnieuw gescoord door Were Di: een lange voorzet werd in eigen doel gekopt door Hilvaria's aanvoerder. Zo stond het 3-1 bij rust. 

Na rust probeerde Hilvaria van alles, maar het leek alsof niets wilde. Verscheidene kansen werd niet benut, tot aan een corner toe. De bal bleef hangen op zo'n maximaal 5 meter voor de goal en er werd gescoord door een man die het zelf ook nog niet door had: Rik Spapens mocht zijn eerste goal aantekenen, omdat hij de bal in het dak van het doel roste. Daarna werd er nog alles geprobeerd om er nog een punt uit te halen: Bas was echter ongelukkig in de afwerking en Nilles wist ook een mogelijkheid niet te benutten. Alle mogelijke aanvallers werden in de ploeg gezet: Quinten, Tuur, Jeroen, Ivan, Bas en als ondersteuning nog Nilles. Uiteindelijk kwam Were Di er uit met 3 tegenover Jort. De aanval werd goed uitgespeeld en de wedstrijd was hiermee beslist: 4-2. De week erop tegen koploper ZIGO, een wedstrijd die zelfs bij winst nog weinig oplevert. 

ZIGO A2 – Hilvaria A3:
Na de nederlagen bij Beerse Boys (2-1) en Were Di (4-2), moest er gewonnen worden bij ZIGO, om nog een beetje bij te blijven bij de fiere koploper. Er zat echter vrij weinig mee in het begin van de wedstrijd: aanvoerder Stijn van Eijk moest de wedstrijd al voortijdig staken, door een knieblessure. Het doel van leider Marco (vaste leider Richard kon er vandaag helaas niet bij zijn) was eerst om tegen te houden, om in de 2de helft toe te slaan. Jammer genoeg kwam ZIGO toch op voorsprong: 1-0. De 2-0 was een mooie: een vrije trap werd er lekker ingeschoten en zo stonden de Tilburgers al op 2-0. Er volgde nog meer tegenslag: Jeroen werd op zijn enkel geraakt en moest eraf en toen Quinten hem kwam vervangen moest ook Quinten er vanaf aangezien hij geen risico wilde nemen met zijn knie. Zo bleef er vrij weinig over in aanvallend opzicht: Ivan en Bas moesten het voorin proberen recht te trekken, maar wederom was er geen spits beschikbaar door de afwezigheid van Stijn en de blessure van Quinten. 

In de 2de helft kwam Marco met een ander strijdplan: Rik mocht in de spits gaan staan als aanjager voor de verdediging. ZIGO voetbalde zich echter gemakkelijk onder de druk uit en de goals vielen als rijpe appelen. Zo liep het scoreverloop op van 2-0 naar een beschamende 8-0. ZIGO speelde de wedstrijd rustig uit en is zo goed als zeker kampioen. Met een voorsprong van 4 punten op nummer 2 EDN'56/RKDSV kan er vrij weinig fout gaan voor de rood-witte brigade uit Tilburg. Tevens is EDN'56/RKDSV de volgende tegenstander van Hilvaria. Zaterdag 21 november uit naar sportpark de Haan in Haghorst. 

EDN'56/RKDSV A2 – Hilvaria A3: 
Een wedstrijd voor het eergevoel, aangezien ZIGO op deze wedstrijddag zich thuis tegen nummer 10 Nemelaer tot kampioen kon kronen. En dus begon de boerenderby, FENDT tegen John Deere zeg maar, uitermate slecht. The Return of the Legend Stijn "MAND" Liebregts was er voor de verandering eens bij en tekende voor de 1-1 nadat hij zelf de actie opzette. Hiervoor had de fusieclub uit Haghorst en Diessen echter de openingstreffer verzorgd door een corner binnen te werken. Na de 1-1 kreeg Hilvaria wederom een goede kans, en een discutabel welles nietes verhaal. Een vrije trap werd door iedereen gemist, totdat Jeroen zijn teen er nog tegen aan kreeg. De keeper stond aan de grond genageld, maar tot ieders verbazing vloog de bal tegen de paal en rolde hij over de lijn. Grensrechter oordeelde echter dat de bal de lijn niet volledig gepasseerd had, en even later profiteerde de thuisploeg hiervan door na een goede aanval de 2-1 te maken. 

In de tweede helft werd er een bal van de lijn gehaald door aanvoerder Stijn, waarna de bal caramboleerde en uiteindelijk ongelukkig via Jort binnenviel. De 4-1 kon er ook nog wel bij en toen een verdediger van EDN'56/RKDSV uithaalde viel de bal op de lat en kwam de bal terug in het veld en kon doelman Joey nog een keer vissen. Voor de derde opeenvolgende keer een nederlaag dus en een 4de plek. Nummer 5 Were Di heeft echter 2 wedstrijden minder gespeeld, dus die kunnen er ook nog over heen. 

Volgende week sluiten we de najaars-competitie af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Reusel Sport. Hopelijk komt weer de gehele supportersschare kijken. Bijkomend voordeel: geen enkele thuiswedstrijd ging tot nog toe verloren.

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - RKSV Heeze 1-...
Hilvaria C1 op karakter naar winst

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites