HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 7: Twee thuisnederlagen

Wedstrijdverslag

Op 4 en 11 november werkte Hilvaria 7 een thuiswedstrijd af op sportpark de Roodloop. Beide wedstrijden werden helaas verloren.

Hilvaria 7 – De Raven 3:

In de wetenschap dat 't Zevende tot deze wedstrijd ongeslagen was, werd er afgetrapt op het kunstgrasveld, waar niet iedereen het mee eens was. De gasten uit het verre Luyksgestel startte fel en zette hoog druk, wat zorgde voor enkele hachelijke momenten bij de Hilvarianen. Uiteindelijk werd de ban gebroken door de bezoekers.

Harm dacht de bal op John te kunnen spelen, maar zijn pass werd onderschept door de spits van De Raven. Oog in oog met doelman Marcel wist hij de niet onverdiende 0-1 op het scorebord te zetten. Niet veel later dacht iedereen op het veld en vanaf de bank dat Marcel dat een gedaantewisseling had doorgemaakt met Loris Karius, maar de spits strafte dit foutje niet af. De tweede goal hing in de lucht en viel uiteindelijk ook, waarna Hilvaria toch echt wakker moest worden en via Harm de grootste kans kreeg; diens uithaal knalde met alle geweld op de lat.

Tijdens de rust werd het een en ander omgezet en kwam Hilvaria een stuk beter uit de kleedkamer. De kansen volgden elkaar in een rap tempo op, maar gescoord werd er niet. Tot het moment waarop een terugspeelbal onderschept werd door Harm, en hij de bal letterlijk in de goal kon lopen. Een slotoffensief werd er uitgeperst, waardoor er de nodige ruimte kwam voor de bezoekers. Mede dankzij goed keeperswerk, en in sommige gevallen heel erg slecht uitgespeelde kansen, bleef de schade wat betreft tegentreffers beperkt. Hilvaria moet hierdoor zijn eerste verlies in dit seizoen incasseren.

Hilvaria 7 – HMVV 6:

Na het eerste verlies van vorige week was het zaak om de boel meteen op scherp te zetten en fel te starten tegen de vrienden uit Hooge Mierde. Dat fel starten liep iets anders dan gepland. Al na enkele minuten was daar de achterstand. Vlagger Nilles stak zijn vlag omhoog, volgens de scheidsrechter te laat. Niet veel later volgende een zelfde soort goal, dit keer wel afgekeurd wegens buitenspel.

Hoewel Jaap luid en duidelijk liet blijken dat Hilvaria nu echt wakker moest worden, viel toch de 0-2 na een knappe aanval. Hierna werd Hilvaria echt wakker en na een actie op links zette Jeroen S. de bal voor waarna Erik dacht niet bij de bal te kunnen, een sliding kwam vervolgens net niet goed uit. Een paar tellen later gaf Paul de bal goed mee aan diezelfde Jeroen, die de bal beter op zij kon leggen op de meegelopen Jaap. De keeper van HMVV was alert en redde het schot van Jeroen, waarna de bal weggeroeid werd. De bal kwam terug en na met een rush voorbij 2 man te zijn gekomen, werd een voorzet van Jeroen verwerkt tot corner. Uit deze corner maakte Jaap bijna 1-2, maar zijn inzet kwam op de lat. Pal voor rust maakte HMVV de 0-3, die vrijwel uit het niets kwam, met een goede kopbal.

Wederom werd er in de rust het een en ander op scherp gezet, en ditmaal startte Hilvaria fel aan de wedstrijd. Na goed doorjagen kon Jeroen de Kort Nilles in staat stellen de 1-3 te laten aanteken. De 2-3 volgde nadat Jeroen S. de bal doorkopte op Jeroen K. en diens voorzet werd keurig binnengeschoten met een mooie volley door Harm. Hilvaria had de mannen uit Mierd in de tang, en kreeg via Harm een zeer goede kans op de gelijkmaker. Hij schoot de bal richting de kruising, waar Jaap een paar centimeter te kort kwam om de bal binnen te koppen. Er werden risico's genomen, wat zorgde voor extra ruimte voor de gasten.

Na een goedlopende aanval viel de 2-4 en daarmee leek het verzet definitief gebroken. Hilvaria hield de moed erin en ging actief op zoek naar de aansluitingstreffer, een zevende goal hing in de lucht. Die viel ook, aan de andere kant. Na een erbarmelijke pass van Jeroen werd het zelfs 2-6. De uitslag is geflatteerd en geeft een vertekend beeld, voor de altijd aanwezige toeschouwers een leuk schouwspel. Nu is het zaak om de negatieve vorm om te draaien, te beginnen met de derby tegen RKDSV aankomende zondag 18 november. 

Hilvaria JO19-1 komt belofte na
Hilvaria JO19-1: Sport, Spanning en Sensatie

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites