HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

​Lees verder voor de verrichtingen van 't zesde van afgelopen twee weken in de thuiswedstrijden tegen Voab 10 en Were Di 5.

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 – VOAB 10 (6-11-2013)
Op de eerste zondagmorgen in november mochten de mannen van het Zesde aantreden tegen VOAB, één van de twee voetbalverenigingen uit het nabijgelegen dorp Goirle. De herfst lijkt dan toch eindelijk zijn intrede te hebben gedaan, aangezien het weerbeeld deze dag uitstekend past bij dit jaargetijde. Ook deze keer een (kort) educatief stukje: de afkorting VOAB staat voor Van Onder Af Begonnen. Als dit bij het 10e elftal ook daadwerkelijk het geval is, kan in ieder geval gezegd worden dat ze aardig de weg omhoog gevonden hebben. Ze stonden namelijk op het moment van het treffen keurig in de middenmoot van de ranglijst.

Hilvaria heeft enkele punten minder verzameld en was dus vastberaden het gat te dichten, zodat kan worden aangehaakt bij de grote groep middenmoters. Er waren opnieuw enkele gaten in de selectie van Hilvaria 6 ontstaan, waardoor ook nu weer enkele jongens uit een ander elftal bereid moesten worden gevonden om deze gaten op te vullen. Voor deze wedstrijd waren er door Hilvaria voor het gemak maar eens 3 voetballers met de voornaam Stijn geselecteerd.

Na een eerste achterstand, er zouden er nog een aantal volgen, deden twee van hen meteen van zich spreken. Het was Stijn L (opnieuw gastspeler) die de bal voor het binnentikken kreeg na goed samenspel tussen Harm en Stijn J (voor het eerst gastspeler). Na de tweede achter de feiten aan te moeten lopen was het Stijn J die vakkundig afrondde met een mooi schot vanaf links in de verre hoek.

In de tweede helft scoorde hij opnieuw, nu echter in de korte hoek. Tussendoor was VOAB overigens opnieuw op voorsprong gekomen. Vervolgens had Hilvaria ook een antwoord op de vierde keer dat ze deze wedstrijd op achterstand kwamen. Harm was trefzeker vanaf elf meter, nadat hij zelf neer was gelegd in het zestienmetergebied tijdens het uitvoeren van een fraaie solo.

Veerkracht wordt door een willekeurig woordenboek ook wel omschreven als levenskracht, energie of herstellingsvermogen. Dit bleek deze zondag dus duidelijk van toepassing op het Zesde en zo mondde de wedstrijd uiteindelijk uit in een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4. Hiermee was met name de neutrale toeschouwer de winnaar.

Man of the Match kon niemand anders zijn dan Stijn J. met zijn 'doppelpack' vandaag.

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 – Were Di 5 (13-11-2013)
Op deze, zeg maar gerust gure, zondag moest er thuis worden aangetreden tegen één van de koplopers van de competitie: Were Di 5. Het begint eentonig te worden, maar ook deze zondag waren er weer een aantal gastspelers van de partij. Eén hiervan, Marc, was echter op specifieke gronden geselecteerd, aangezien hij nogal wat bekenden had bij de tegenstander. Bovendien heeft hij een rijke geschiedenis met Hilvaria 6 en kan dit dus ook gezien worden als een soort van eerbetoon.

Mede vanwege het ontbreken van de, sinds vorige week, gebruikelijke analyse van de tegenstander door meesterscout Maarten was het in de beginfase even zoeken voor het Zesde. Ze kwamen uiteindelijk dan ook volkomen verdiend op achterstand voor rust door een goed genomen vrije trap van de aanvoerder. Deze was niet snel daarna echter ook meteen klaar met de wedstrijd, aangezien hij geblesseerd raakte aan zijn enkel na een stevige overtreding. Verder vielen er in de eerste helft niet veel open kansen te tellen aan beide kanten. En de keer dat Were Di er wel goed doorheen leek te komen, was er de goede reactie van Jurgen. Hij wist namelijk met zijn duik een lastig opstuitende bal uit de hoek te tikken.

Na rust kwam Hilvaria echter op 1-1, doordat Harm opnieuw trefzeker was vanaf de penaltystip. De strafschop werd ditmaal gegeven na een overtreding op Ties na goede voorzet van Jordan (beide gastspelers). Vervolgens viel er gedurende de wedstrijd een groot gat op het middenveld waar beide teams van probeerden te profiteren. Het waren de bezoekers die hier echter in slaagden. Het signaal voor buitenspel werd op basis van uitleg over nieuwe regelgeving niet gehonoreerd. Hilvaria nam hierna meer risico door met een extra spits te gaan spelen. Hieruit kwamen nog wel wat mogelijkheden, maar het werd uiteindelijk toch 1-3 door een goed afgeronde 1-op-1 situatie.

Uiteindelijk stond er dus een al met al verdiende nederlaag tegen de lijstaanvoerder op het scorebord.

Als Man of the Match werd uiteindelijk het meest gestemd op Kevin, onder meer vanwege het feit dat hij het deze wedstrijd presteerde om niet één keer geblesseerd is uitgevallen.

Opbrengst Hart voor uw Club bekend!
Hilvaria JO15-1 blijft ongeslagen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites