HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

Dubbel wedstrijdverslag Hilvaria 6

​Een vernieuwd HIlvaria 6 is het seizoen begonnen met wedstrijden tegen DVVC 3 en vv Dongen 7. Lees verder om te zien hoe het de mannen van 't zesde verging.

Wedstrijdverslag DVVC 3 – Hilvaria 6 (18-9-2016)

Het Zesde begon het seizoen 2016/2017 vol goede moed en moest als eerste afreizen naar Dongen voor een wedstrijd tegen het derde elftal van Dongense Voetbalvereniging Concordia, ook wel DVVC.

Geheel in lijn met de tradities in de kelderklasse werd onderweg (dat is op zich al heel wat) geconstateerd dat zich niemand had bekommerd om het meenemen van de tas met wedstrijdtenues. Hierdoor werd bij aankomst op sportpark Dongekant gelijk het verzoek neergelegd om de wedstrijd op een later tijdstip aan te vangen, welke gelukkig meteen werd gehonoreerd.

Of het lag aan de rommelige voorbereiding, zal nooit duidelijk worden, maar toen de wedstrijd eenmaal aan de gang was, bleek de nieuwe laatste man van het Zesde nog niet helemaal scherp en legde de bal panklaar voor één van de aanvaller van DVVC, die dit buitenkansje met beide handen aangreep. In het restant van de eerste helft kreeg Hilvaria wel degelijk kansen, maar ook voorin was het vizier nog niet helemaal afgesteld. De aanvallers van DVVC wisten zich echter wel raad met de mogelijkheden die zij kregen en zo stond er bij rust een 2-0 tussenstand op het scorebord (figuurlijk dan toch).

In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk niet anders, aangezien het Zesde zich meester maakte in het missen van kansen en DVVC hun rendement hoog hield. De 3-0 was een schot van de rand van het strafschopgebied na een afgeslagen voorzet, waarbij niemand van de groenen in staat bleek een voet tegen de bal te zetten. Intussen ontpopte de nummer 10 van DVVC zich tot beste man van het veld, ondanks het feit dat een van de verdedigers van het Zesde hem in eerste helft nog vakkundig (maar zeer zeker niet bewust) had proberen uit te schakelen.

Toen één van de spelers van DVVC gedurende de tweede helft voor 10minuten naar de kant werd gestuurd, leek dat een ideale gelegenheid voor Hilvaria om terug te komen in de wedstrijd. De Dongense formatie slaagde er echter ook met 10 man in om een doelpunt te maken, waarmee de wedstrijd definitief was gespeeld (voor zover dat nog niet het geval was). De 5-0, een mooi afgeronde lob over de keeper, was dan ook de kers op de taart.

Al met al een wedstrijd om van te leren voor de jongens van Hilvaria 6, zullen we maar zeggen. In het vervolg van het seizoen kan alleen nog maar naar boven gekeken worden, aangezien ze door de ruime nederlaag op de laatste plaats van de ranglijst zijn beland. Rest ons nog wel even om de Man of The Match aan de zijde van Hilvaria aan te wijzen: Jort, in zijn tijd als jeugdspeler steevast aangeduid met 'de Rat'. 

Wedstrijdverslag Hilvaria 6 – VV Dongen 7 (25-9-2016)

Na de ontluisterende nederlaag tegen DVVC tijdens de opening van de competitie een week eerder waren de mannen van het Zesde uit op eerherstel. Dit moest worden bewerkstelligd tegen het zevende team van een andere club uit Dongen, te weten VV Dongen 7.

Enkele afwezigen hadden zich vooraf netjes afgemeld, aangezien deze liever met vrienden of familie erop uit gingen dit weekend. Hiervoor werden echter enkele adequate vervangers gehaald uit een ander team binnen de vereniging dat dit weekend vrijaf had en die niet te beroerd waren om het Zesde te komen versterken. Dit was hard nodig ook, aangezien het toeval wilde dat zich ook nog een tweetal spelers niet helemaal aan de verzameltijd hebben kunnen houden. Dit uiteraard met de bijbehorende strafmeters tot gevolg.

Vervolgens moest het gehele team ook nog op de gevoelige plaat worden vastgelegd voor de jaarlijkse elftalfoto. Gezien het feit dat niet iedereen zijn haar in de plooi had zitten, leek niet iedereen zich hier vooraf van bewust te zijn geweest. Het is maar goed dat de resultaten tot stand komen op basis van voetbalkwaliteiten, zullen we maar zeggen…

Toen na de verkorte warming-up de wedstrijd dan toch eindelijk begonnen was, kabbelde de eerste helft langzaam maar zeker voorbij, zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Het bleef aan beide kanten bij enkele schietkansen van, zo bleek, te grote afstand. Hilvaria had het optisch overwicht, terwijl Dongen zich vooral bezig leek te houden met de, overigens zeer goed leidende, scheidsrechter. Zodoende zochten beide ploegen met de befaamde brilstand het kleedlokaal weer op.

In de tweede helft kwam de wedstrijd al snel los en werd het eerder genoemde overwicht dan eindelijk uitgedrukt in de score. Hein, één van de gastspelers, rondde beheerst af, na een ietwat gelukkige voorbereiding van de aanval. Hierdoor leek het verzet gebroken en Hilvaria liep gedurende de tweede helft dan ook uit naar een 4-0 overwinning. Het tweede, overigens op schitterende wijze in de verre hoek gekrulde, en het derde doelpunt werden gemaakt door Harm. Hiermee nam hij ook persoonlijk revanche op zijn matige optreden van vorige week. Ook een andere gastspeler, Pieter, zette zijn handtekening nog onder een treffer. De gastspelers, Joost speelde ook een puike wedstrijd, bewezen hiermee prima mee te kunnen op het niveau van Hilvaria 6. Na afloop van de wedstrijd lag er voor hen allen dan ook een contract klaar, waarna zij aangaven het voorstel in overweging te nemen.

Al met al was de eerste, en zeker niet onverdiende, overwinning van het seizoen dus een feit! Als deze lijn doorgetrokken wordt, zullen er zeker nog velen volgen. Man of The Match was vandaag overduidelijk Rik, die ondanks een naar verluid erg korte nachtrust erg veel energie op de mat legde.

Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Wilhelmina Boys - Hi...
Hilvaria verliest ook op bezoek bij vv Bavel

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites