HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Driek van Pinxteren

Driek van Pinxteren

​Op vrijdag 16 oktober overleed Hilvariaman Driek van Pinxteren op 56-jarige leeftijd. Op woensdag 21 oktober vond onder geweldige belangstelling zijn uitvaart plaats. Alle artikelen omtrent zijn overlijden hebben we in dit artikel geplaatst zodat ieder alles nog eens rustig na kan lezen. Ook het condoleanceregister blijft nog geopend.

Vele Hilvarianen waren in de kerk, crematorium en kantine aanwezig om Driek zijn laatst eer te bewijzen. Deze geweldig steun is voor Wilma, Sanne, Robin, Anneke en de rest van de familie hartverwarmend geweest. De vereniging Hilvaria heeft haar van een goede en positieve kant laten zien. Tijdens de kerkdienst sprak voorzitter Huub van Dongen mooie en warme woorden over Driek. Hilvaria zal hem missen maar zal zijn inzet, humor, strijdvaardigheid, doorzettingsvermogen, directheid en streken nooit vergeten.

Webteam Hilvaria

Condeleanceregister

In Memoriam:

Afgelopen vrijdagavond werd Hilvaria geïnformeerd over het overlijden van Driek van Pinxteren. Een zeer grote schok voor Hilvaria. Driek heeft zich meer dan 40 jaar volledig ingezet voor Hilvaria, zijn Hilvaria. Kwam niet aan Hilvaria want dan kwam je aan Driek. Hij was iemand van niet te veel woorden maar daden. Handen uit de mouwen en beginnen. Samen met andere heeft hij de kledingcommissie opgezet. Hij was de contactpersoon om de kleding in te kopen. Alles moest kloppen en het klopte ook. Jaren heeft Driek in de sponsorcommissie gezeten, hij verzorgde de reclameborden en daarna het ophangen. De laatste maanden ging het wat moeilijker vanwege zijn gezondheid, maar hij zorgde er wel voor dat er mensen waren die het werk klaarde. De laatste jaren zat Driek in het bestuur waar hij het onderhoud van de kantine en van de velden in portefeuille had. Hij zette zich daar voor meer dan 100% in. Vanaf het eerste moment had hij een onderhoudslijst voor alles wat er gedaan moest worden. Hij kon er niet tegen als er dingen te lang bleven liggen. Driek was samen met enkele anderen de drijvende en stuwende kracht achter de verbouwing van de kantine. Zijn gezondheid liet hem toen al wel eens in de steek maar telkens stond hij er weer en pakte hij de zaken weer op. Ongelooflijk wat een kracht en wil Driek had voor zijn clubje Hilvaria. Persoonlijk verlies ik in Driek een gouden vent, eerlijk, oprecht, vol humor, een zeer goede vriend.

Hilvaria wenst Wilma, Sanne en Robin veel sterkte toe in deze dagen en voor de nodige hulp en steun staat Hilvaria altijd voor jullie klaar!

Namens alle leden van Hilvaria,
Huub van Dongen

Artikelen over Driek van Pinxteren:

S1: Drie'k' punten voor Hilvaria tegen Heeze

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Driek van Pinxteren startte Hilvaria furieus in het duel tegen Heeze. Met twee neven van Driek in de basis (Nick van Rijswijk en Sjors van Laarhoven) was Hilvaria gebrand op een overwinning op RKSV Heeze.

Onder emotioneel moeilijke omstandigheden, vanwege het overlijden afgelopen vrijdag van bestuurslid Driek van Pinxteren, begon Hilvaria uitstekend aan deze beladen wedstrijd. Heeze werd met goed voetbal onder druk gezet een reeds na vijf minuten was het 1-0 voor Hilvaria door Harm aan het Rot. Na een kwartier werd het 2-0. Na een vloeiend lopende aanval op rechts via Jos Heeren kwam de voorzet bij Harrie van Dal terecht die bekwaam afrondde. Hierna kreeg Heeze het betere van het spel wat na 25 minuten resulteerde in de aansluitingstreffer. Hilvaria was daarna even de kluts kwijt en nog voor de rust wist Heeze de gelijkmaker te scoren. Na de rust was Hilvaria wederom aanvallend sterker. De verdediging van Heeze werd onder druk gezet. Het was Harm aan het Rot die op links goed doorging en diens voorzet werd door Pieter Schellekens prachtig afgerond.Hierna kregen invaller Hidde Vlasblom en Harm aan het Rot nog goede scoringskansen. Het was uiteindelijk Theo Vinken die de 4-2 liet aantekenen. Een emotionele overwinning die tekenend is voor de mentaliteit van Hilvaria en die voor de familieleden van Driek van Pinxteren een geweldige steun zal zijn om het gemis te dragen. Zij waren het immers die bepaald hebben dat de wedstrijd normaal door moest. Zo zou Driek dat gewild hebben.

Komende zondag is Hilvaria vrij. Op 1 november gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Hoogeloon.

S2: Ultiem eerbetoon aan Driek van Pinxteren van Hilvaria 2

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws binnen bij Hilvaria 2 over het overlijden van clubicoon Driek van Pinxteren en vader van Hilvaria 2-speler Robin. Dit sloeg natuurlijk in als een bom bij de vereniging. Getwijfeld werd om de wedstrijden van de senioren af te lasten, maar de familie zelf wilde de wedstrijden door laten gaan.

Ook Robin van Pinxteren verscheen aan de aftrap van Hilvaria 2, tegen Olympus 3, op sportpark de Roodloop. Twee weken geleden stond d'n Driek nog te kijken bij het tweede elftal van Hilvaria. Toen sprak hij de woorden: ,,Het ontbreekt bij jullie aan passie, vechtlust en de wil om te winnen. Duidelijk was dus de opdracht voor deze week: strijden voor elke meter en winnen. Het duel werd overigens gespeeld met rouwbanden en met Robin van Pinxteren in de basiself. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen, een zeer emotionele minuut, voor zowel spelers als mensen langs de lijn. Daarna was het tijd om de rug te rechten en de drie punten in Hilvarenbeek te houden. Vanaf de aftrap zat Hilvaria er meteen bovenop. Het waren Richard Schoppema, Erik van Rijswijk en Robin van Pinxteren die het voortouw namen en voorop gingen in de strijd. Binnen een halve minuut had Richard Schoppema de score kunnen openen, maar zijn afstandsschot mistte precisie. Enkele minuten later was het dan toch raak. Sander Fitters werd voor de keeper gezet en faalde niet. Een paar minuten later werd het 2-0. Richard Schoppema rondde een goed opgezette aanval af. In de eerste helft werd de score nog verder uitgebouwd naar 5-0, door goed uitgespeelde doelpunten door Sander Fitters, Richard Schoppema en Hidde Vlasblom. Hilvaria mocht met een tevreden gevoel de kleedkamer opzoeken. Het veldspel was ruim voldoende, er werd gevochten voor de bal en de kansen werden benut.


In de tweede helft werd Robin van Pinxteren in de spits gepositioneerd. Dit bleek een gouden zet. Robin zette Hilvaria kort na rust op 6-0, nadat hij een verdediger van Olympus dol had gedraaid. Hevig geëmotioneerd richtte hij zijn handen ten hemel. Het leverde kippenvel op voor zowel spelers als supporters, die massaal waren uitgerukt om Robin een hart onder de riem te steken. Binnen een kwartier zorgde Robin ook nog voor de 7-0 en de 8-0 uit een penalty. Een loepzuivere hattrick voor Robin van Pinxteren! Het slotakkoord was voor Jan Smolders, die voor de eindstand tekende: 9-0.

9-0, een mooi resultaat voor Hilvaria 2, dat dit seizoen nog zo moeizaam draait. Een resultaat waar ook Driek trots op zou zijn, vooral de manier waarop: mouwen opstropen en bikkelen. Hopelijk kan volgende week een goed vervolg worden gegeven aan deze wedstrijd en komt Hilvaria 2 eindelijk op stoom.

Via deze weg willen we als spelers en staf van Hilvaria 2 Robin en zijn familie veel sterkte wensen de komende tijd. Robin is een belangrijke speler van Hilvaria 2 die altijd voorop gaat in de strijd, hij staat ook altijd (net als d'n Driek dit deed) klaar voor Hilvaria, nu staat Hilvaria klaar voor jullie!!

M.o.M. Robin van Pinxteren

RKSV Heeze Da2 - Hilvaria Da2: 0 - 4

11 meiden, 3 leiders, omarmd op de middencircel. Scheids geeft aan 1 minuut stilte. Stilte heerst, meiden snotteren, huilen. De tijd tikt door. Ik krijg het benauwd, tranen schieten onder mn bril. Ik kijk naar MIJN meiden.
Bleke koppies met rouwband. Stevig houden ze elkaar vast, echte vriendschap overheerst. Teambuilding in al zijn glorie met een trieste reden. 60 seconden: in t dagelijkse leven een briesje van tijd. 60 seconden: deze morgen een orkaan van verdriet. Tijd is relatief op dit moment. 60 seconden: we denken allemaal aan Driek.

Scheids fluit, meiden wrijven in de ogen en doen het deze wedstrijd voor:

D oorzettingsvermogen

R igoreus

I nitiatief

E erzucht

K arakter

RKSV Heeze Da2 - Hilvaria Da2 0 - 4
15 Nicol van Rijswijk 0-1
35 Iris Veraa 0-2
65 Iris Veraa 0-3
88 Kirsten Maas 0-4

Wilma,Sanne en Robin namens heel Da2 veel sterkte in de komende tijd.

Forrest Gump "live was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get

Jacob

Artikel Brabants Dagblad: Hilvaria - RKSV Heeze 4-2 (2-2)

HILVARENBEEK - Het was een emotionele middag op sportpark De Roodloop van Hilvaria (4H).
De wedstrijd tegen RKSV Heeze stond in het teken van de op vrijdag overleden Driek van Pinxteren, die meer dan veertig jaar betrokken was bij de groen-witten.
"We wilden voor Driek winnen", sprak Hilvaria-trainer Leon Hutten. "Het was een rare middag. Zijn zoon speelde vandaag met het tweede en scoorde drie keer. Het applaus en de emoties langs de lijn gingen door merg en been." Ook zijn eigen team stelde niet teleur en deed wat het wilde doen. Door doelpunten van Harm Aan 't Rot, Harrie van Dal, Pieter Schellekens en Theo Vinken was het eerbetoon compleet.

Rouwbericht Brabants Dagblad

Hilvariaman Driek van Pinxteren overleden

Op vrijdag 16 oktober hebben we met groot verdriet kennis moeten nemen van het overlijden van bestuurslid en echte Hilvariaan Driek van Pinxteren. Dit verlies is moeilijk te bevatten en komt erg hard aan binnen de vereniging. Je kunt een bericht achterlaten in het online condoleanceregister.

Driek was een echte Hilvariaman met een Groen-Wit hart op de goede plaats. Zoon Robin speelt momenteel in Hilvaria 2 en dochter Sanne in Dames 2.
Wij wensen Wilma, Sanne, Robin, zijn moeder Anneke, familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met dit verlies.

Webteam Hilvaria

Driek tijdens de Nijmeegse vierdaagse van dit jaar.

Driek kreeg tijdens jubileumfeest Hilvaria 75 jaar een onderscheiding voor zijn tomeloze inzet voor zijn Hilvaria. Zijn vrouw Wilma spelt deze bij hem op.

Frans Coppens
Jan Smeijers

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites