HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Discutabel moment breekt Hilvaria 7 op tegen koploper

silhouette_team

't Zevende trad zondag aan tegen koploper Oirschot Vooruit. De vooruitzichten waren alles behalve rooskleurig, daar er door diverse afmeldingen en blessures nog maar twaalf man op het formulier stonden.

Routinier Roel Oving haalde zijn schoenen nog eenmaal uit het vet om zijn oude ploeggenoten te helpen op het kunstgras in Oirschot, waardoor Hilvaria de tweede helft de wedstrijd toch met elf man kon vervolgen.

Bij afwezigheid van coach Kees nam assistent trainer Harm aan 't Rot de honneurs waar. In zijn auto had hij een tactisch plan uitgekiend: een 4-4-2 waar Paul centraal achterin de lijnen kon uitzetten samen met Ruud, en Frank als verdedigend blok op het middenveld. Aanvoer vanuit de zijkanten zou komen van vleugelflitsers Nilles en Jeroen om het beweeglijke spitsenduo Maas en Jasper te voorzien van aanvoer. Hidde kreeg een vrije rol op het middenveld.

Het plan pakte goed uit en Hilvaria creëerde kans na kans. O.a. Hidde en Maas kregen kansen. De grootste waren echter voor Jasper; hij raakte echter de bal twee keer niet voldoende, iets wat Nilles wél deed: hij nam de bal van een meter of 30 uit de lucht en liet de keeper kansloos. Niet veel later had Hilvaria een penalty moeten krijgen voor een overtreding op Jeroen, maar de jonge arbiter wilde er niet aan. De gastheren zetten er een goede kans tegenover, die Tjeerd uitstekend pareerde. De kleedkamers werden opgezocht met een 0-1 stand, veel te weinig gezien de kansenverhouding.

De tweede helft kwam Oirschot herboren uit de kleedkamer. Een aloude voetbalwet kwam om de hoek; als jij zelf de kansen niet afmaakt, doet je tegenstander het wel. En zo geschiedde; een verdwaalde voorzet viel over Tjeerd heen en betekende de gelijkmaker. Net daarvoor ramde Rico de bal nog op de lat. Oirschot werd sterker en kwam via een gelukkige scrimmage op 2-1; Een eerste inzet werd nog van de lijn gehaald door Paul, maar de rebound was hem en Tjeerd te machtig.Hilvaria bleef voetballen en jaagde op de gelijkmaker, maar werd de nek omgedraaid door een discutabel moment: een aanvaller van Oirschot ging theatraal naar de grond na een uitstekende tackle van Marcel op de bal en werd met zijn fopduik beloond door de scheids. Tjeerd tikte de pingel nog op de paal maar was kansloos op de rebound. De 4-1 na een aanval over diverse schijven betekende dat het verzet definitief gebroken was.

Hilvaria deed zichzelf zwaar te kort op bezoek bij de koploper en had een goede kans op resultaat. De afwerking liet echter te wensen over en dat komt jezelf duur te staan. De aankomende twee weken speelt 't Zevende thuis tegen HMVV en Vessem, alvorens het de twee maand durende winterstop induikt. Zaak is om met een goed gevoel richting de kerstdiners van schoonmoeders (of niet..) te gaan. 

Hilvaria op eigen veld onderuit tegen EFC
Hilvaria JO19-1: Slappe hap

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites