HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Bladella MO13-1 wipt Hilvaria MO13-1 uit bekertoernooi

Bladella MO13-1 wipt Hilvaria MO13-1 uit bekertoernooi

​Afgelopen zaterdag speelden onze meiden in de 2e ronde van de beker tegen Bladella MO13-1. Zoals het een echte kampioen betaamt werd deze wedstrijd verloren met 0-3 en hierdoor is Hilvaria uitgeschakeld in de beker waar het vorig jaar in de E de finale nog haalde.

Bladella was zaterdag letterlijk een maatje te groot voor onze meiden. Het elftal uit Bladel bestond wederom uit een aantal dispensatie speelsters en bijna alle meiden waren een stuk groter dan onze meiden. Hier lopen we nu eenmaal tegenaan bij meisjesvoetbal en daarom moeten wij slimmer spelen dan de tegenstander. De meisjes onder 15 (MO15-1) van Hilvaria dachten in 1e instantie dat ze tegen onze tegenstander moesten spelen… We moesten wat omzettingen doen want Madelein en Mirte waren afwezig. Gelukkig was Iefke (MO15-1) bereid om met ons mee te doen zodat we toch 2 wissels hadden. Nogmaals bedankt Iefke! Bregje keepte vandaag dus die misten we ook als speelster.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat het een zware middag ging worden. Bladella bepaalde wat er gebeurde en onze meiden kwamen niet aan voetballen toe waar ze juist zo goed in zijn. Dit kwam mede doordat we in een andere samenstelling speelden als dat we gewend zijn maar teveel meiden haalden hun normale niveau niet. We kwamen steeds overal een stapje te laat en dan loop je dus achter de feiten aan. De 2 snelle spitsen van Bladella waren moeilijk af te stoppen en ook de mid half was gevaarlijk. Binnen 10 minuten was het 0-1 en net voordat we een extra middenvelder erbij wilden zetten voor 1 van de spitsen, scoorde Bladella 0-2. Na deze omzetting had Hilvaria iets meer grip op Bladella en bleef deze tussenstand lang op het bord staan mede doordat Bregje Bladella verschillende keren van een doelpunt afhield. Zelf creëerde Hilvaria weinig kansen, het was meer tegen houden vandaag. Esmee, die samen met Bregje en Kiki opviel in positieve zin, was zeer actief en waar het voetballend niet altijd lukte bleef ze keihard knokken voor iedere bal en daardoor kon ze toch een paar keer gevaarlijk worden. Helaas had niet iedereen die instelling vandaag waardoor we eigenlijk in ondertal stonden en een kansloze wedstrijd speelden. Tegen dit soort tegenstanders moeten we proberen uit de duels te blijven als we de bal hebben en het balletje rond laten gaan. Bij balverlies moeten we in ieder geval het duel aangaan en dan proberen te winnen. Vaak werd het duel niet eens aangegaan en werd de bal eigenlijk gewoon aan Bladella gegeven. Bladella scoorde nog 1x en bepaalde zo de eindstand op 0-3, waar het net zo goed 0-10 had kunnen zijn. Gelukkig was Bregje het keepen nog niet verleerd! Zo was dit wel een wijze les en hebben de meiden gezien dat iedereen elke week 100% inzet moet tonen om tot resultaat te komen, zeker tegen een tegenstander als Bladella. De 1e helft van het seizoen duurde dus eigenlijk 1 wedstrijd te lang….. Deze week kunnen de meiden nog 2 keer trainen en dan kunnen ze even genieten van een korte winterstop.

We willen alle supporters wederom bedanken voor hun komst en als tegemoetkoming van deze offday zullen de meiden het entreegeld aan jullie terugbetalen…

Deze week hebben we gekozen voor 3 speelsters van de week omdat die in positieve zin opvielen vandaag. Kiki, die al weken heel goed staat te voetballen was vandaag ook weer zoveel als mogelijk een rots in de branding! Esmee, die een voorbeeld was vandaag voor enkele meiden, omdat ze enorm veel strijdlust leverde om toch in balbezit te komen of aanvallend haar acties te maken als het voetballend niet altijd lukte. En natuurlijk Bregje, die Bladella met een aantal mooie reddingen, van nog meer doelpunten afhield. Klasse meiden!

Hierbij willen wij alle trouwe volgers van ons fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling toewensen en tot in januari!

Hilvaria gaat winterstop in met nederlaag
Piet van Kollenburg overleden

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites