HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Update: Berichtgeving Kunstgras

Update: Berichtgeving Kunstgras

In uitzending van Zembla van woensdag 5 oktober 2016 zijn de mogelijke gezondheidsrisico's van rubbergranulaat korrels in kunstgrasvelden aan de orde gesteld.Het nieuwe kunstgrasveld van Hilvaria bevat ook deze rubber korrels. Op de website van de KNVB zijn alle ontwikkelingen omtrent het kunstgras te volgen.

Nieuwsbericht KNVB:
RIVM komt nog voor het nieuwe jaar met resultaten van het onderzoek:

http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20861/rivm-presenteert-feiten-over-kunstgras-voor-het-nieuwe-jaar

Namens de KNVB:
We merken dat er nog steeds vragen leven over het gebruik van kunstgras met rubbergranulaat. Langs deze weg informeren we jullie over het feit dat we alle informatie m.b.t. dit onderwerp gebundeld hebben op KNVB Assist. Informatie die ook bruikbaar is om jullie leden te informeren.

Graag benadrukken we nogmaals dat uit meerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico's met zich meebrengt, en dat er op de betreffende velden gespeeld kan worden. De KNVB is wel tevreden met de toezegging van het RIVM voor nieuw onderzoek en resultaten op korte termijn.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur amateurvoetbal

Namens het bestuur van Hilvaria:
Bij het uitwerken van de plannen hebben wij als bestuur de
 vraag over de gevolgen voor de gezondheid ook gesteld, maar we hebben ons toen gebaseerd op de aanwijzingen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het RIVM en de KNVB. Er waren geen signalen dat deze rubber korrels een bedreiging vormden (deze zijn er volgens het RIVM nog steeds niet, maar onderzoek zal nog meer duidelijkheid geven). Wij gaan de ontwikkelingen op dit gebied nauwgezet in de gaten houden en ons oriënteren op de mogelijkheden om de rubber korrels te vervangen.

Het bestuur van Hilvaria

Hilvaria MO11-1 - OJC Rosmalen MO11-2
Hilvaria eindelijk van de hatelijke 0 punten af

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites