HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Belangrijke overwinning voor Hilvaria in thuiswedstrijd tegen Right'Oh

Belangrijke overwinning voor Hilvaria in thuiswedstrijd tegen Right'Oh

​Voorafgaand aan de wedstrijd werd het belang om de drie punten in Hilvarenbeek te houden nog maar eens benadrukt. Om de aansluiting met de ploegen in de middenmoot niet te verliezen was een overwinning noodzakelijk.

​Hilvaria ging voortvarend van start, want binnen 5 minuten zorgde Nick Spitters al voor de 1-0 na een voorzet van Jisk van Teeffelen. Er ontwikkelde zich hierna een matige wedstrijd met veel slordigheden, maar omdat de bezoekers uit Geertruidenberg niet bij machten waren om het Hilvaria echt lastig te maken konden de bekenaren nog voor rust de score verdubbelen. Joerie van Rijswijk was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven toen de doelman van Right'Oh een schot van Joost van Doormaal moest loslaten. De score had zomaar hoger kunnen uitvallen, maar een tweetal goede kansen werden helaas gemist. Het enige dat Right'Oh hier tegen over stelde was een schot op de buitenkant van de paal en enkele gevaarlijke voorzetten. 

Na rust zakte Hilvaria wat vaker in op de eigen helft en gaven de bezoekers wat meer druk naar voren waardoor het balbezit wat meer in evenwicht kwam. Hilvaria kreeg wederom een aantal goede mogelijkheden en kwam zo'n 20 minuten voor tijd op 3-0 door een doelpunt van Jisk van Teeffelen uit een voorzet van Nick Spitters. De bezoekers waren hiervoor wel wat dreigender geweest dan in de eerste helft en hadden ook enkele aardige mogelijkheden. Een schot uit de tweede lijn belandde via de doelman op de paal, maar het elftal uit Geertruidenberg ging vooral slordig om met de kansen die het kreeg. 

Al met al een verdiende overwinning voor de bekenaren in een niet al te hoogstaande wedstrijd. Hiermee behoudt Hilvaria zoals gezegd de aansluiting met de middenmoot. Komende zondag gaat men op bezoek in Gilze waar het gaat proberen de weg omhoog door te zetten.

Wedstrijdverslag OVC’26 8 - Hilvaria 6
Verslag Hilvaria MO11-1 - Boxtel MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites