HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Bekerseizoen ten einde voor Hilvaria 7

grasvel_20170920-184052_1

Met 4 punten op zak reisden de mannen van het zevende af naar het pittoreske Biest-Houtakker. 

Een flink uitgedunde selectie, want ja, het is toch maar bekervoetbal. De een op vakantie, de ander in Valkenburg voor een vriendenweekend en alles wat nog over was stond op het veld van SVSOS.

Op aanraden van Jort was Roel Rijnen uit de A2 was de flauwste niet en hij voelde zich fit genoeg om mee af te reizen voor de heuse bekerkraker. Dat er voetballend vermogen aanwezig was in het vierde elftal van De Biest bleek al vlug. Na een goedlopende aanval werd er klinisch afgerond en was de achterstand een feit. Hilvaria ging niet bij de pakken neerzitten en even later kwam de gelijkmaker op het bord.

Een goede bal van onze Eritrese vleugelflitser Feleg kwam terecht bij Maarten van Bussel, die vorig seizoen als spits niet een keer het net liet bollen, was eerder bij de bal dan de boomlange keeper van SVSOS. Een droge schuiver en dolle vreugde was het gevolg. Helaas voor Maarten vergat hij de bal onder zijn shirt te stoppen en een duim in zijn mond te steken, daar zal hij weer een jaar op moeten wachten.

Het scorebord bleef echter niet lang op gelijke hoogte staan, daar SVSOS al gauw weer de 2-1 aantekende. Vervolgens viel ook 3-1 van SVSOS, ware het niet dat er een luchtje aan de goal zat. Het leek er namelijk heel sterk op dat de bal gecontroleerd werd met de hand, alvorens hij achter onze nieuwe keeper werd geschoten. Mathieu verving in de rust de (licht)-geblesseerde Jurgen. Een aantal puike reddingen, maar op dit ziedende schot was zelfs Mathieu kansloos.

Tussendoor werd er ook nog een Hilvariaanse goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook hierover waren wat twijfels, vooral bij aanvaller Quinten. Hij wist de scheids deze wedstrijd genoeg te vinden. Wie de scheids ook goed wist te vinden was Joris. Na commentaar op leiding besloot de leidsman een vrije trap aan de tegenpartij toe te kennen en Joris weg te zenden. Kuddo's voor de mannen in het blauw die de vrije trap als scheidsrechtersbal beschouwden en de bal meteen weer inleverden.

Dat de 4-1 en 5-1 daarna nog vielen, ondanks wederom puik keeperswerk van Mathieu, is jammer maar niet onoverkomelijk. Helaas is het bekeravontuur voorbij, hoewel sommige personen de vervolgrondes op doordeweekse dagen kunnen missen als kiespijn. Volgende week de start van de competitie, dan gaat het om de knikkers. Hopelijk kan Hilvaria 7 daar een goede start neerzetten. 

Even voorstellen: Henri van den Braak
Uno Animo MO11-1 - Hilvaria MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites