HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Ad Fonken

Ad Fonken

In deze eerste editie van de rubriek Hilvaria's Helden is Ad Fonken onze hoofdpersoon. Iedereen die wel eens bij Hilvaria komt zal hem daar vast wel eens hebben gezien, want Ad is er zeker op zaterdag bijna niet weg te slaan. Hij is ook op meerdere gebieden actief voor de club. Tijd voor een gesprek met een van de helden van Hilvaria.

Ongeveer 20 uur per week is Ad Fonken actief voor Hilvaria. Vooral op zaterdag is hij niet weg te slaan bij de club. Aangezien mijn beide zoons bij Hilvaria voetballen vind ik dat ik ook iets terug moet doen, aldus Ad. Dat iets is inmiddels al uitgegroeid tot een dagvullend programma. De zaterdag begint voor Ad al vroeg. Terwijl bijna heel Hilvarenbeek nog slaapt, is hij al vroeg uit de veren om zich om half 9 te melden bij Hilvaria. Meestal begint zijn dag met het begeleiden van (nieuwe) scheidsrechters of fluit hij zelf een wedstrijd. Vervolgens moet hij snel weer op pad met Hilvaria B3 en uiteindelijk eindigt zijn zaterdag in de kantine, waar hij onder het genot van het biertje de derde helft meebeleefd.

Ad is een Hilvariaan in hart en nieren. Toch heeft hij niet heel zijn leven bij Hilvaria gezeten. Toen hij nog in Tilburg woonde voetbalde Ad zelf voor GUDOK. Door een rugoperatie moest hij helaas afscheid nemen van het voetbal. Toch bleef zijn liefde voor het spelletje. Wanneer Ad in Hilvarenbeek terechtkomt en zoon Michael zich aanmeld bij Hilvaria, vindt Ad dat hij ook iets moet doen. Hij begint als assistent coach, maar daar is het niet bij gebleven. Tegenwoordig is hij op een tal van terreinen actief. Van trainer en materiaalman in de avonduren, tot coach en scheidsrechter op zaterdag. Daarnaast valt Ad nog regelmatig in als iemand een keer niet kan. Maar vooral het fluiten is iets waar Ad maar geen genoeg van kan krijgen. “Ik word een heel rustig persoon als ik fluit” aldus Ad, die doorgaans niet bekend staat als een rustig type. “Ik denk dat dat vooral komt omdat ik me tijdens het fluiten continu moet concentreren”. Het fluiten werkt bij Ad eigenlijk als een soort therapie om rustig van te worden.

Er zijn nog meer dingen waar Ad gelukkig van wordt. Hij brengt graag tijd door met zijn vrouw Agnes en kinderen Michael en Kevin. Ook gaat hij met zijn gezin graag op vakantie. Oostenrijk is zijn lievelingsland. In de winter is hij daar vaak te vinden op de pistes en in de zomer maakt hij er lange wandelingen. Maar naast al deze leuke dingen moet er natuurlijk ook geld worden verdiend. Tegenwoordig werkt Ad bij Achmea, maar voordat hij daar begon heeft hij al vele baantjes gehad. In totaal is hij al 30 jaar aan het werk, maar hij blijft steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Tenslotte wil Ad nog een oproep doen aan alle ouders. Ik vind het mooi om te zien hoe die kinderen genieten van het spelletje. Dat kan alleen maar met inzet van al die vrijwilligers. Zonder steun van hen zou dat onmogelijk zijn geweest. Daarom wil ik graag alle ouders van wie een zoon of dochter bij Hilvaria speelt, oproepen om ook iets te doen voor de club.

Weet jij ook iemand die zich met hart en ziel inzet voor Hilvaria? Klik dan HIER om een mailtje te sturen. Zet er ook even een motivatie bij waarom deze persoon in aanmerking moet komen voor Hilvaria's Helden.

Wim Abrahams
Frans Coppens

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites